Het kopen van een huis zou een van de belangrijkste gebeurtenissen in uw leven moeten zijn. Het is een kostbare stap en het markeert het begin van een nieuwe levensfase. We raden u daarom aan zorgvuldig te werk te gaan. Er zijn verschillende afwegingen nodig, zoals het wel of niet uitvoeren van bouwkundige keuringen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het kopen van een huis. Eisen en wensen registreren
Wanneer u op zoek bent naar een woning, wordt u al snel doorverbonden met het hele traject. Na een reeks teleurstellingen heb je zeker niet meer een duidelijk beeld van waar je eerst naar op zoek was. Of is hij echt blij met iets waar hij niet blij mee is? Bedenk daarom wat uw wensen zijn en realiseer deze indien mogelijk zoveel mogelijk. Op deze manier vermijdt u een korte periode van plezier in het leven. Bepaal uw budget
Onthoud waar uw budget zich bevindt tijdens het proces. Het kost je spaargeld en je zult ook een lening moeten afsluiten. Voor uw droomhuis bent u vaak thuis. Maar zorg ervoor dat u begrijpt wat dat betekent voor uw financiële situatie. Houd ook rekening met onverwachte situaties in de toekomst. Werkloosheid, ziekte, gezinsuitbreiding… het zijn allemaal situaties die het veel makkelijker maken om wat meer te sparen bij de bank. Kijk dus niet naar dure huizen. Als je later verliefd wordt, word je niet meer verliefd op een huis dat bij je budget past. Wees slim en stel strikte financiële beperkingen in.
Onderzoeksplicht uitvoeren
Kijk wat je van plan bent te kopen. Als koper moet je niet blindelings vertrouwen op de verklaring op de verkoopwebsite of wat de verkoper tegen je zegt. Soms is het verstandig om het architectuurrapport te bewerken. Zo bent u zekerder over de staat van uw woning. Bij Huiskeur kunt u een keuring van een goedkoop pand aanvragen en binnen enkele werkdagen een uitgebreid bouwrapport ontvangen. Dit rapport geeft u meer informatie over de staat van onderhoud van uw woning. Helaas kunnen er nog steeds woningen worden gekocht met verborgen gebreken, wat kan leiden tot zeer hoge kosten. Kijk dus in ieder geval naar de informatie die je leest. Staat de woning echt te koop of is er een nieuw aanbod? Vergelijk prijzen en bekijk zo nodig woninggegevens op kadaster.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *